Informaciķ sobre Cabrera

Cabrera és l’illa principal de l’arxipèlag homònim, que es troba davant la costa sud de Mallorca. La presència militar des de 1916 va evitar que s’hi produís una invasió turística, fet que ha permès que aquest privilegiat ecosistema s’hagi conservat fins als nostres dies. El 29 d’abril de 1991 es va declarar el Parc Nacional Marítim i Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera.

Té un litoral extremadament retallat, amb un perímetre de 39 quilòmetres i uns penya-segats de gran bellesa. Altres accidents costaners són: caps, cales, platges d’arena i de còdols i coves litorals impressionants com la cova Blava. Els penya-segats més notables es troben a na Picamosques, al sud-oest i amb 172 metres; el cap Ventós, al nord-est i amb 120 metres, i la punta de n’Ensiola, de 99 metres i situada a l’extrem sud.

Clima
El clima local és mediterrani semiàrid, amb una temperatura mitjana anual de 18 ºC, un poc superior a la temperatura mitjana de la costa mallorquina immediata, i una pluviositat reduïda de 350 ml de mitjana.

Fauna i flora
Hi destaquen les aus marines com el virot petit, la gavina corsa, el virot gros i el corb marí, i les rapinyaires com l’àguila peixatera, el falcó marí (Falco Eleonorae) i el falcó pelegrí, que són un dels valors naturals més importants del parc, al qual cal afegir el pas de més de 130 espècies d’aus migratòries.

La vegetació més característica de Cabrera és el bosc baix d’ullastres i savines, tot i que hi ha algunes zones extenses de pinar. Destaca el llampúdol bord, un arbust endèmic de les illes Balears que només es troba a Mallorca, Menorca i Cabrera.

Per a més informació, podeu visitar el web oficial del Parc Nacional Marítim i Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera. [English]

Per anar a Cabrera amb embarcació pròpia, és necessari sol·licitar un permís de navegació a l’adreça del Parc Nacional. Tots els recursos naturals estan protegits i, per tant, no s’hi permet la pesca esportiva, ni la caça, ni recol·lectar productes naturals ni extreure cap mineral.
Per obtenir l’autorització per visitar Cabrera, cal accedir al següent enllaç:

Formulari de sol·licitud d’autorització

Tel. 971 17 76  41

www.cnrapita.com

Explanada del Port, s/n - 07639 - Sa Rapita - Campos (Mallorca) - Tel. 971 64 00 01 Nota legal